Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

Безплатни летни занимания за ученици 2022 година


Информация за заниманията по интереси в област:

 1. Благоевград
 2. Бургас
 3. Варна
 4. Велико Търново
 5. Видин
 6. Враца
 7. Габрово
 8. Добрич
 9. Кърджали
 10. Кюстендил
 11. Ловеч
 12. Монтана
 13. Пазарджик
 14. Перник
 15. Плевен
 16. Пловдив
 17. Разград
 18. Русе
 19. Силистра
 20. Сливен
 21. Смолян
 22. София-град
 23. София-област
 24. Стара Загора
 25. Търговище
 26. Хасково
 27. Шумен
 28. Ямбол

1.За дванадесети път фондация „Заедно в час“ организира Лятна академия за успех и забавления, която е безплатна за учениците. Тя ще се проведе присъствено в две училища в София – 119. СУ „Акад. Михаил Арнаудов“ в кв. „Изток“ и 90. СУ „Ген. Хосе де сан Мартин“ в ж.к. „Люлин“.

Заниманията са всеки делничен ден от 09:00 до 12:30 часа и включват обучение по различни предметни области, тематични дни, проектно-базирано обучение, спортни празници и др. Академията е особено подходяща за деца, които имат нужда от наваксване на пропуските, липсва им мотивация за учене или искат да се социализират със своите връстници от София.

Повече подробности за заниманията и линк за записване ще намерите на:https://zaednovchas.bg/summer_academy/

Крайният срок за записване на учениците е 15.06.2022 г.

2.Музикална агенция „Кантус Фирмус“ представя музикално-образователния филм „Петя и вълкът“ по симфоничната приказка на композитора Сергей Прокофиев, заснет с подкрепата на програма „Публики“ на Национален фонд „Култура“.

Филмът е подходящ от гледна точка на използването на разнообразни дидактически средства в обучението по музика в начален етап на основната степен на образование и е достъпен в You Tube канала на музикална агенция „Кантус Фирмус“ на следния адрес: https://youtu.be/2ODiw_OdAL4.
Вижте още:


Коментарите са затворени.