Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

Венец от моливи за първия учебен денПосрещнете първолаците с венец от моливи и пастели на вратата на класната стая в първия учебен ден. Колкото повече тематична украса има, толкова по-траен и радостен ще остане за тях спомена от деня, в който за първи път са прекрачили прага на родното училище.

  • Изрежете два еднакви кръга от корк, шперплат или дебел твърд картон.
  • Залепете по периферията в кръг моливи, флумастри  и пастели. Ако работите върху корк или шперплат е добре да лепите със силикон и горещ пистолет.
  • Закрепете прегъната на две панделка в центъра на кръга и в периферията, като я опънете по радиуса, с която ще  закачите готовия венец на вратата.
  • Залепете втория кръг отгоре върху моливите.
  • Боядисайте втория кръг от лицевата страна на  венеца с черна боя, или залепете черна хартия, за да напомня на традиционна училищна дъска.
  • Украсете венеца с надпис: „2016/17″  или „Добре дошли“ и графити или картинки с цифри и букви.

Този венец може да послужи за постоянна украса през учебната година и да отбелязвате на него бележити дати и празници, като сменяте надписите и картинките .

По същия начин може да направите венеца от дървени измервателни линийки, които може да закупите евтино от магазин за китайски стоки.

Идея за класните ръководители!

Подгответе „Капсула на времето “ за класа си:

Нарежете еднакви по цвят и размер листчета и ги раздайте на учениците в класа още в първите дни на учебната година – например в първия час на класа. Нека всяко дете запише от едната страна на листчето какво иска да научи, да преживее, какъв успех да постигне, какви приятелства да създаде и т.н. до края на започващата учебна година.  После да сгъне листчето, така че текста да остане от вътре и от вън всеки да запише името си. Съберете всички листи в специална кутия или буркан с етикет „Капсула на времето „. Отворете „капсулата“ в края на учебната година и всеки да сравни дали са се сбъднали желанията му.
Вижте още:


Коментарите са затворени.