Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

Лесни Играчки от Щипки за ПранеОбикновените дървени щипки за пране са много добър материал, от който може лесно да си направите забавни играчки. Ако мама не ви позволи да вземете от нейните щипки, то може да си  купите комплект щипки от всеки супермаркет за около 1 лв. Продават се големи и малки щипки. По-лесно ще направите играчките, ако използвате  от големите щипки. Ако използвате стари щипки, единственото условие е да имат здрави пружинки. Освен щипки, са ви нужни: картон, боички, ножица и лепило. Като се ориентирате по картинката с готовите играчки, нарисувайте и изрежете частите на жабката, кита, акулата и яйцето. Нарисувайте и изрежете  пиленцето, мухата, рибките и корабчето, които тези лакомници са погълнали.  После внимателно залепете всяка картинка на съответното място на щипката. Животинките, които са налапали големите животни, залепвайте от вътрешната страна . Когато всичко засъхне добре, стиснете щипката и ще се види, че жабата е лапнала муха, китът-цял кораб, акулата- малки рибки, а от черупките на  пропукалото се яйце се излюпва пиленце.

Играчките на последния ред на картинката, макар че не крият нищо в себе си, но са не по-малко забавни, а  жълтите пиленца закрепете на купата с боядисаните великденски яйца.
Вижте още:


НАПРАВИ СНЕЖНА БУРЯ В БУРКАН
НАПРАВИ СИ ДВИЖЕЩО СЕ ЧОВЕЧЕ
ОТ СТАРИ CD
ЕКОЛОГИЧНО,ИКОНОМИЧНО,ПРАКТИЧНО
КЪЩИЧКА И ХРАНИЛКА ЗА ПТИЦИ
Ден на бащата-подложки за чаши-подарък за татко
Дамски летни етно чанти
ЛАМПА-ВЪРТЕЛЕЖКА
Маски и шапки с африкански животни
Играчки от хартия
Кутийка-портмоне от кутия за сок
Карти за игра
Фигури на животни от картон
Батман от картон
Схеми на бродерии за момичета
Вази от шишета
Модели на котки в квилинг техника
Геометрични форми

Коментарите са затворени.