Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

3 – d Квилинг

Забавни и здрави стоящи фигурки на животни и човечета може да изработите в 3-d квилинг техника.

Тъй като 3-d квилинг фигурките са по-обемни ще са Ви нужни дълги ленти за навиване. Преценете, според проекта си, колко дълга лента ще Ви трябва и залепете челно късите лентички, докато получите една достатъчно дълга. Изчакайте да засъхне и тогава започнете да я навивате на стегнато руло. Когато приключите, залепете края на лентата към рулото. Със шилото разширете централния отвор и капнете лепило в него.След като лепилото засъхне, с помощта на инструмента и пръстите си оформете рулото като полукълбо. За да запази то формата си, намажете го отвътре с лепило и пак оставете да изсъхне. За да получите тялото на фигурката ще е нужно да залепите челно две,  намазани с лепило по вътрешните ръбове, такива полукълба. За да сте сигурни, че ново полученото кълбо ще се запази без да се смачка, предварително вътре в центъра му залепете малко цилиндърче. След като оформите и залепите всички части на 3- d фигурките, за да ги укрепите и останат здрави дълго време, сложете лепило по външните ръбове и ги облепете с дълги ленти. На местата, където има ъгли, притискайте лентата към фигурката със страничната  част на инструмента.

За изработване на 3-d фигурите са най- подходящи лентичките от гофрирана хартия. Може да гофрирате (накъдряте) лентите, ако си закупите такъв уред или сами си изработите такава ръчна машинка от частите на „Лего” конструктор за сглобяване действащи модели на различни машини и транспортни средства.
Вижте още:


НАПРАВИ СИ КОМПАС
Цветна гъсеница- апликация
Маски и шапки с африкански животни
Кутийка-портмоне от кутия за сок
Зайчета
Апликации с хартия или конци
Украса за елха
Шаблони за апликации на коледни картички
Пърхащи пеперудки
Направи цветя за мама за 8 март
Поставка за яйце пиленце
Моделиране с балони – самолет
Вази от шишета
Модели и схеми на животинки в квилингтехника
Рози от есенни листа
Великденска украса от хартиени чинии
3 Начина да Направите Бързо и Лесно Хранилка за Птички
Как да изплетем гривна на приятелството?

Коментарите са затворени.