Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

5 Лесни и Забавни Начина да Нарисувате Есенна Картина


есенни картини

5 лесни и забавни начина за рисуванене

Можете да пренесете багрите на есенните листа върху белия лист и без моливи, флумастри и четки. Има и други по-лесни и по-забавни начини да се нарисува красива есенна картина. Вярно е, че при някои от тях доста се цапа и може да си изпатите, но ако застелете масата с мушама, вестник  или полиетилен и си сложите стара риза или престилка, ще опазите себе си и всичко около вас от петна.

  1. Рисуване с клечки за уши:Нарисувайте стъблото и клоните на дървото, с каквото искате. Изстискайте в пластмасова чиния или кутия по малко от червената, жълтата, оранжевата, кафявата и зелената боя. Може да използвате акрилни, темперни и дори водни боички, важното е да са по-гъсти. Топвайте клечките с тампончетата в боите и с тях правете цветни петънца в короната на дървото и на купче на  земята около дървото. Не забравяйте да нарисувате и няколко падащи в момента разноцветни листа.
  2. Рисуване с пръски :При този метод боите ви трябва да са леко разредени с вода в малки чашки или бурканчета. Топвайте четката за рисуване в боята, дръжте я с лявата ръка и с дясната я потупвайте с показалеца в края на дръжката. Сгъстете пръските в короната на дървото и в подножието му. Имайте пред вид, че по този начин работят и професионални художници и създават прекрасни творби.
  3. Рисуване с коркови тапи: Този начин е подобен на рисуването с тампоните на клечки за уши, но се получават по-големи листа, затова съобразете, когато  дебелината на клоните и стъблото на дървото, които ще нарисувате предварително.
  4. Рисуване с пръсти: Този начин сигурно ви е познат. От време –навреме избърсвайте показалеца, при смяна на цвета,с мокри кърпички, защото при смесването на няколко цвята, ще остава само тъмен отпечатък върху листа.Може да си приготвите сами специална боя за рисуване с пръсти, която изсъхва лесно и дава релефен отпечатък на листа по следната рецепта:

А.Смесете в тенджерка:

  • 3 супени лъжици захар
  • ½ чашка сол
  • ½ чашка царевично нишесте
  • 2 чашки вода

Б.Сложете тенджерката на средно горещ  котлон и бъркайте, докато сместа се сгъсти.
В.Разпределете я в отделни бурканчета, докато е топла и я оцветете , като бъркате енергично,  в различни цветове с боя за сладкиши.

При първите четири метода започвайте да рисувате с най-тъмния цвят, като постепенно преминавате към най-светлия. Ако не искате да се смесват боите, изчаквайте да изсъхнат, преди да преминете към следващия цвят.

5.Рисуване с пластмасови топчета: Този начин си е направо весела, но доста цапаща игра и е най-добре да го правите навън. Пригответе си кашон с дъно с размери приблизително като размерите на листа. Сложете листа на дъното на кашона и с по-голяма четка щедро напръскайте капки от всички цветове. Пуснете вътре топчетата, хванете кашона и го клатете странично, като че ли пресявате пясък на плажа. Извадете топчетата и лиса. Картината, която се е нарисувала ще бъде изненада и за вас. Ако сложете нов напръскан с боя лист, тя ще е различна.

Вижте още интересни  идеи за рисуване на есенни картини:

Картина на есенно дърво с апликирани сухи листа

Картини с есенни листа

Есенна картина

Нарисувай есента

Красиви есенни листа

Апликации със сухи листа

Есенни картини със сухи листа

Оригинални картини от цветя и листа
Вижте още:


Свържи точките – картинки за оцветяване
Оцвети и учи английски език
Свържи точките-нови картинки
Рисуване с пръсти и длани
Шаблони за апликации и рисуване-2
Свържи точките за деца до 6 години
Зимни картини-нарисувай!
Числа
Свържи със силуета
Рисуване на различни лица
Листове за упражняване писането на цифри
Облечи моделите
Слънчева картина
Дорисувай картинките
Рисуване на лястовица
Рисуване на кокошка
Картина с части от пъзел
Как да нарисуваме щъркел?

Коментарите са затворени.