Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

Подаръци за първокласници-моливник

1.От няколко картонени рула от хартия или фолио може до направите много практична поставка за моливи,флумастри, химикалки,ножичка, линийки и други ученически принадлежности, които да са разделени по видове и да се виждат добре от ученика.

  • Отрежете рулата така, че да има по 1 сантиметър разлика във височината им.
  • Облепете ги с цветна хартия.
  • Намажете с лепило по една ивица по височина на рулата и като ги подравните отдолу ги залепете едно до друго(по-ниските отпред , по-високите-отзад). Привържете ги заедно със здрав конец, докато изсъхне лепилото.
  • Изрежете кръгла или квадратна подложка от дебел картон и залепете заедно рулата към нея, за да оформите общо дъно.
  • Разпределете принадлежностите по видове и височина,така че детето да има добра видимост и достъп до всички.

2.Моливник от пластмасови бутилки за газирани напитки

За всеки от моливниците ще са Ви нужни по две еднакви шишета и разделящ се цип с дължина равна на обиколката на кръга, който се е получил при срязването на шишето. За долната част на моливника отрежете шишето на височина 20-30 см, а за горната – капака, на височина 10 – 15 см. Намажете с подходящо лепило от външната страна ръбовете около отворите на долната и горната част на моливника, разделете ципа и го залепете, както се вижда на картинката. След като засъхне добре, ще имате практичен моливник, от който и дори случайно  да го обърнете, пособията за писане и рисуване няма да се разпилеят.
    Вижте още:


    Изпратете своя коментар за: "Подаръци за първокласници-моливник"