Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

Детски рожден ден-пиратско партиПодготовка:-непременно включете  и детето

1.Костюми-с подръчни дрехи и фантазия,като се ръководите от предложените идеи облечете момчето, а защо не и момичето-пират. Не е необходимо да шиете.Отрежете от черен или ярък цветен плат триъгълни кърпи за шия или глава.Пиратският символ-череп и кости може да изрисувате и с темперна или дори латексова бяла боя. Поясите може да направите от дамски шалове, а пиратските панталони от стари срязани под коленете дънки.Пиратските обици на клипс довършват облика.

2.Пригответе   бутилка, в която е скрита картата на съкровището. Намажете стъклена бутилка с лепило С200,оваляйте я в пясък и мидички.Оставете я да изсъхне добре.

3.Картата може да нарисувате на кафява намачкана амбалажна хартия с неравни краища или да потопите бял лист в чай и да го изсушите със сешоара. На картата с бои или маркери отбележете разположението на помещенията в жилището и част от мебелите или, ако празненството е на двора-пътечките, дърветата, храстите и цветните участъци.Мястото на съкровището може да отбележите и с картинка на череп и кости.На картата напишете названия на местата на острова(напр. Кървавият бряг, Скалата на черепите,Планината на чудовищата,Джунглата на скелетите,Пещерата на капитана и т.н.) и на съответните места в реалната обстановка сложете надписи.

4.Пригответе сандъка със съкровището-картонена кутия или малък кашон. Добре е да го оцветите,облепите  или изрисувате с пиратски символи.Най-подходящото съкровище са шоколадчетата-монети, но може да сложите и дребни играчки или други лакомства.

5.Изпратете покани за всеки гост-предлагаме ви такива за отпечатване и такива за изпращане по ел.поща.

6.Ако празненството е в жилището, украсете с пиратски знамена, оцветени картинки на пирати,кораби, стари карти, глобус,папагали.

Изберете от предложените игри:

Първа игра”Откриване на съкровището”

1.Водещият партито представя намерената в океана бутилка, в която като че ли има нещо.(пригответе си приспособления за отваряне и за изваждане на картата).

5.Ако искате да усложните намирането на съкровището към картата приложете писмо с тайнствен текст или загадки.

6.След като децата открият съкровището, разделете го, така че да има за всеки.За да не попречи на апетита им за гощавката, ако сте подготвили кошнички за подаръци, всяко дете може в своята да събира наградите си и да ги отнесе след партито в къщи.

Втора игра-„Стрелба със стрелички”

Това е подходящо за пирати състезание.Използвайте детски дарц.Наградете с дребни лакомства или други подаръчета децата според резултатите им, но задължително всяко да получи по нещо.

Трета игра”Катерене по въже”

Ако празненството е на двора, вържете дебело въже на здрав  клон на дърво и го пуснете да виси свободно до земята. За да облекчите задачата, може предварително през 30-40 см да вържете възли на въжето.Накрая пак раздайте дребни награди.

Четвърта игра „Изработване на корабче или лодка –оригами, или пък пиратска шапка от всяко дете”

На едно детско празненство е добре да има и по-спокойно занимание. Подгответе предварително материалите за всяко дете.Как се изработва шапката или корабчето ще видите в приложението.Ако прецените може предварително да принтирате картинки от статията ”Карибски пирати” и децата да оцветят по една  и да ги подредите на изложба.Може всяко дете да си занесе рисунката в къщи или пък да ги подарят на рожденника с написани пожелания и автограф.

Пета игра:”Спасяване на пират в океана”-Надуйте детски спасителен пояс и го вържете с въженце 2-3 м дълго. Поставете на пода прав предмет с височина около половин метър(или в земята забийте подходящо колче).Всяко дете със замахване трябва да наниже пояса върху предмета(т.е. да улови падналия в океана брат-пират).

Шеста игра”Нареждане на пиратски пъзел”-пъзелите може да принтирате от приложението(първият пъзел в света е направен от разрязана географска карта от Джон Спилбърн, за да повиши интереса на учениците към географията) .

Пиратският гуляй( почерпката) ще прецените кога да бъде, според времето на провеждане на празненството.Може да принтирате предложенят  етикет и да залепите върху безалкохолните напитки. Може да подготвите пиратски сандвичи или соленки с формата на златни монети и т.н.

Ако сте изработили пиратската фигурка за тортата, при запалването на свещичките тя ефектно ще се открои.

Разбира се всяко пиратско празненство завършва с луди моряшки и пиратски танци.

Вижте още:


НАПРАВИ СНЕЖНА БУРЯ В БУРКАН
ЗАХАРНИ КРИСТАЛИ
ОТ СТАРИ CD
Лабиринти-2-за отпечатване
Малката ученичка-пъзел
Украса за елха
Етикети и седмична програма
Стихотворения за 3 март
Птичета в гнездо-апликация
Робот
Мъпети – картинки за оцветяване
Модел на „Алфа-Ромео“
Великденска украса
Модели за апликиране със сухи листа
Рози от есенни листа
Апликации със сухи листа
Моделиране с природни материали
Малкият принц – картинки за принтиране и оцветяване

Изпратете своя коментар за: "Детски рожден ден-пиратско парти"