Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

ПОДАРЪЦИ ЗА 8 МАРТ


Наближава Осми март.Подгответе подарък за мама, баба или любимата ви леля. Най-скъпият подарък е изработения саморъчно с любов и старание. Предложените моливници са изработени от срязани пластмасови бутилки и празна кутия от сладолед. Декорирани са по три различни начина.:

  • Намажете с лепило отрязаната част от бутилката, смачкайте леко тънък лист цветна хартия и облепете.Отгоре залепете ваша снимка.
  • Намажете с лепило отрязаната част от бутилката,вземете остатъци от кълбета прежда и навивайте конците плътно.Съчетайте ги както ви харесва.
  • Нарежете на много малки парченца ненужна хартия(принтирани листи , стари списания, рекламни брошури) в подходящ съд.Залейте с топла вода, добавете малко лепило за хартия и добре   разбъркайте. Отцеждайте с ръка сместа и я нанасяйте на равен тънък пласт върху пластмасовата кутия.Оставете да изсъхне на топло място. След това отгоре облепете ръба на кутията с цветна лентичка. Получава се моливник с приличаща на мозайка повърхност.Вижте още:


Изпратете своя коментар за: "ПОДАРЪЦИ ЗА 8 МАРТ"