Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

ЕКВИЛИБРИСТ

Изглежда непохватен,но всъщност много ловко се движи по въжето.

Необходими материали:

Кибритена кутия, 4 пластмасови сламки, лист хартия, тънък картон, връв около 60 см, тънко дълго въже, дълга карфица с голяма глава, пластилин, тиксо и лепило.

Изпълнение:

  • Срежете една сламка на 4 части.Отворете кутийката до половина и залепете от вътрешната страна 2 парчета от сламката , за да направите краката(фиг.1).
  • Направете по един малък прорез на всеки крак.Огънете краищата встрани.Сгънете две малки парчета картон на две.Залепете ги към края на всеки крак, за да направите стъпала(фиг.2).
  • Изрежете от картона една лента два пъти по-дълга от ширината на кутийката.Прегънете я в средата .Залепете краищата и за външната част на кутийката (фиг.3).
  • Залепете с тиксо от всяка страна на прегънатия картон по една сламка, за да направите ръце(фиг.4).
  • Навийте тънка лента от хартия и я залепете с тиксо, за да направите глава.Изрежете кръг за шапка. Забодете го заедно с главата за тялото с карфицата(фиг.5).
  • Срежете една сламка.Залепете с тиксо към всяка ръка по една половина.Към тях залепете с тиксо двата края на връвта . В средата на връвта залепете топче пластелин за тежест.Може да го замените с друг тежък материал. Опънете през стаята наклонено тънко въже. Поставете еквилибриста върху него.Бутнете тежестта, за да се задвижи еквилибриста (фиг.6).Вижте още:


Изпратете своя коментар за: "ЕКВИЛИБРИСТ"