Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

ПЪЛЗЯЩ ЛУНЕН БРЪМБАРЛунният бръмбар, това измислено животно, умее и да се катери и да пълзи. Не е трудно да си го направите.

Необходими материали:

Празна макара, кибритена клечка , кръгло стегнато ластиче,свещ, пръчка дълга 10 см, цветна хартия, тиксо, 2 пружинки от химикали.

Изпълнение:

  • Прекарайте ластичето през отвора на макарата и в примката от единия край пъхнете кибритената клечка (фиг.1). Залепете я здраво с тиксо.
  • Отрежете около 1 см от свещ и направете отвор в средата. Прекарайте свободния край на ластичето през свещта и пъхнете пръчката в примката(фиг.2). Двигателят на бръмбара е готов.
  • Изрежете кръг от плътна цветна хартия .Прегънете го на четири и срежете хартията до центъра по една от прегъвките(фиг.3).
  • Огънете хартията така, че да получите конус и залепете прихлупените краища с тиксо.Направете два еднакви разреза от основата към върха, зада се получи капаче , от където ще стърчи пръчката на двигателя. Залепете пружинките с тиксо, за да получите пипалцата на бръмбара(фиг.4).
  • Навийте двигателя с пръчката .Сложете отгоре конуса.Бръмбърът започва бавно да пълзи по масата.

ПЪЛЗЯЩ ЛУНЕН БРЪМБАР

ПЪЛЗЯЩ ЛУНЕН БРЪМБАР
Вижте още:


ВОДЕН ВЪЗЕЛ
ПЪТУВАНЕ С БАЛОН
КАРТИЧКИ ЗА ПЪРВА ПРОЛЕТ
СТРАНЕН ПУМПАЛ
ЗАЩО ЗАЛЕЗЪТ Е ЧЕРВЕН?
Природата – царство на химията
Тъкане на рамка
Украса за елха
Направете сами мартенички за подарък
ВЪЛШЕБЕН ПРАХ-фокус със син камък
Етикети за тетрадки и учебници
Шаблони за апликации на коледни картички
Задачи с кибритени клечки
Задача с кибритени клечки
Модели и схеми на животинки в квилингтехника
Експеримент за деца
Моделиране с природни материали
Мартенички

Изпратете своя коментар за: "ПЪЛЗЯЩ ЛУНЕН БРЪМБАР"