Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

КОЛОЕЗДАЧТази играчка е лесна за изпълнение.Опитай и ще успееш!
А.Необходими материали:картон, руло от тоалетна или домакинска хартия, сламка, кламер или тел, пластилин, лепило.

Б.Изпълнение:

  • Нарисувайте върху картон слаб мъж с дължина около 30 см. Краката да са два пъти по-дълги от тялото(фиг.1). Изрежете фигурата.
  • Направете макара като към тясна ивица( около 1см) от рулото залепите два картонени кръга по- широки от рулото. Прекарайте през центровете на кръговете телта или изправения кламер и нанижете от двата и края парчета от сламката(фиг.2) .Залепете добре всички елементи.
  • Поставете колелото/макарата/ между краката на картонения човек, но така че в горния край да остане малка пролука, за да се върти свободно колелото. Залепете двете сламки за краката на колоездача(фиг.3).
  • Прегънете краката на човека при сламките, а после ги прегънете и в горния им край.Залепете в края на телта по едно кръгче за равновесие.На краката залепете обувки от пластилин или други тежести.
  • Направете чадърче и го залепете за едната ръка на колоездача-жонгльор. Опънете тънко дълго въженце ,като предният му край вържете по-ниско.Закрепете колоездача.Той ще започне да се движи по въжето(фиг.4).Вижте още:


ЕЛЕКТРОМАГНИТ
ЧАНТА ЗА МАЛКА ГОСПОЖИЦА
24 май-поздравителни картички
Игри на двора – индианска палатка
Картинки от пластилин
Маски и шапки с африкански животни
Движеща се играчка“ВЕСЕЛОТО МЕЧЕ ЙОГИ“
Лексикон за деца-цветен вариант
Фея на зъбките
Кукли за пръсти
Моделиране с балони – самолет
Модели за апликиране със сухи листа
Схеми на бродерии за деца
Украса на великденски яйца
Замъци от кашони
Летни занимавки за деца
Подарък за Мама – Букет от Хартия
Направи Сам Кутийка за Подарък – Обувка

Изпратете своя коментар за: "КОЛОЕЗДАЧ"