Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

КОЛОЕЗДАЧ

Тази играчка е лесна за изпълнение.Опитай и ще успееш!
А.Необходими материали:картон, руло от тоалетна или домакинска хартия, сламка, кламер или тел, пластилин, лепило.

Б.Изпълнение:

  • Нарисувайте върху картон слаб мъж с дължина около 30 см. Краката да са два пъти по-дълги от тялото(фиг.1). Изрежете фигурата.
  • Направете макара като към тясна ивица( около 1см) от рулото залепите два картонени кръга по- широки от рулото. Прекарайте през центровете на кръговете телта или изправения кламер и нанижете от двата и края парчета от сламката(фиг.2) .Залепете добре всички елементи.
  • Поставете колелото/макарата/ между краката на картонения човек, но така че в горния край да остане малка пролука, за да се върти свободно колелото. Залепете двете сламки за краката на колоездача(фиг.3).
  • Прегънете краката на човека при сламките, а после ги прегънете и в горния им край.Залепете в края на телта по едно кръгче за равновесие.На краката залепете обувки от пластилин или други тежести.
  • Направете чадърче и го залепете за едната ръка на колоездача-жонгльор. Опънете тънко дълго въженце ,като предният му край вържете по-ниско.Закрепете колоездача.Той ще започне да се движи по въжето(фиг.4).Вижте още:


НАПРАВИ СИ ПЕРИСКОП
ЕКОЛОГИЧНО, ИКОНОМИЧНО, ПРАКТИЧНО
Физически опит Електростатична прахосмукачка
Щори от хартия
Килимче за баня от полиетиленови торбички
Цветна гъсеница- апликация
Занимавки от хартия
Картонено домино
Фигури на домашни животни
Подарък за мама за 8 март моливник
Поставка за яйце
Хранилка и поилка за птички от пластмасови шишета
Квилинг – модели на рибки
Квилинг – домашни животни
Апликация с конче
Животни от джунглата квилинг
Летни занимавки за деца
Картинки за Хелоуин

Изпратете своя коментар за: "КОЛОЕЗДАЧ"