Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

Детско творчество


Скъпи приятели,

Ако обичате да съчинявате, да пишете кратки разкази и стихове, и искате вашите творби да бъдат видяни и прочетени от хиляди деца, родители и учители, изпращайте ни ги на email – lyuboznaiko1950@abv.bg.

Предлагаме на вниманието ви съчинението, придружено със собствена илюстрация, на  Богдан Николаев Тошев, ученик от  Vб клас на 108 СУ „Никола Беловеждов“ София:

Бог Ленос

Бог Ленос

Бог Ленос-богът на мързела


Богът на мързела се наричал Ленос. Името му идвало от думата „ленив“. Той имал най-голяма власт над хората.

Бог Ленос бил пухкав, много спокоен и нищо не можело да го смути. Дори в косата му имало гнездо на щъркели, а в брадата му – лястовичи гнезда.

Другите богове не го обичали, защото винаги си почивал. Те дори му завиждали, защото имал по-голяма власт от всички тях.

Още от най-ранна възраст хората се подчинявали на бог Ленос. Винаги, когато трябвало да свършат нещо, се обръщали към него и той им казвал да не бързат да стават от сън, да не бързат да започват работата си и така нататък.

Ето, за това го обичали, подчинявали му се и в негова чест измислили: дистанционното за телевизора, телефона с интернет,  прахосмукачката-робот, калкулатора, дивана-масажьор и онлайн магазините.
Вижте още:


Числата от 1 до 10-свържи точките и оцвети
Повтори по контура и оцвети
Свържи английските думички с картинките
Повтори по контура цифрите от 0 до 9
Листове за упражняване писането на ръкописни букви
Буквени елементи- листове за упражнение
Слънчева картина
Красиви есенни листа
Как се рисува
Рисуване на слон
Дорисувай картинките
Рисуване куче
Рисуване на кокошка
Оригинални картини от цветя и листа
Рисуване на зайче по стъпки
Как да нарисуваме щъркел?
Жива картинка
5 Лесни и Забавни Начина да Нарисувате Есенна Картина

Коментарите са затворени.