Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

В помощ на обучението от разстояние в електронна средаФондация „Софийска платформа“ с подкрепата на фондация „Меркатор“ и Посолството на Федерална република Германия   създаде платформата https://гражданско.бг за генериране на материали по предмета„Гражданско образование“ за 11. и 12. клас.

Представянето е на 02 ноември (вторник) от 18:30 ч. По време на онлайн събитието организаторите ще демонстрират работата с платформата.

За регистриране за представянето –  https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=YeYNt8MbJUSSljY7sKzbMA3xqtb_cu1OoCesuiilHhZUNlJPTFE4Ukc3NEM4V1o5UkRJRklTT1JaOS4u

Линк към събитието – https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZ0rd-mtqj8oGdALPPeL_aaTI8q1O3h0fZEz

Екипът на Център за творческо обучение изготви и предостави списък със свободно достъпни безплатни ресурси с цел подкрепа на учителите по време на обучението от разстояние в електронна среда.

Безплатните ресурси може да намерите на:

https://docs.google.com/document/d/11gtBKwqhQ14dz1sJsvP-Mg-tTQlcQS2haWC8fBfVsv8/edit?usp=sharing

Над 100 добри практики, видеоуроци и презентации в помощ на обучението от разстояние в електронна среда (ОРЕС) са достъпни на платформата на Министерството на образованието и науката (МОН) https://edu.mon.bg/. Те са разработени от учители през последните две години. Идеята на МОН е да събере на едно място разнообразни ресурси, създадени от преподавателите в процеса на онлайн обучение, за да могат техни колеги, родители и ученици да ги използват в своята работа.

В общ списък са включени линкове към полезни материали, които вече са публикувани на други места. Освен това МОН събира нови предложения, представени от авторите им под формата на презентации и/или видеоклипове. Първите от тях са достъпни в рубриката „Добри практики в контекста на обучението от разстояние в електронна среда“ ТУК. На същото място периодично ще се добавят още добри практики.

Материалите са разделени в пет тематични области: повишаване ангажираността и мотивацията на учениците при обучение от разстояние в електронна среда; атрактивни форми за представяне на изучавания материал при онлайн занятия; подкрепа на ученици с ниски резултати; е-обучение за учениците със специални образователни потребности; ефективна организация на работата в онлайн среда на ниво училище или детска градина.

Отделно от това МОН публикува видеоуроци за различни класове и по различни предмети, както и други добри практики.

Електронната банка с ресурси ще продължи да се обогатява с добри практики през цялата учебна година.

Списък с линкове към полезни материали, публикувани на други места, можете да видите ТУК.

Събраните до момента новосъздадени ресурси можете да видите в рубриката „Добри практики в контекста на обучението от разстояние в електронна среда“ ТУК.
Вижте още:


Коментарите са затворени.