Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

Проект „Изучаване и съхраняване на традициите и историята на българската армия“


Във връзка с писмо на МОН с № 9105-116/05.04.2021 г.  предстои изпълнението на Националната програма на Министерство на образованието и науката и на Министерство на отбраната „Изучаване и съхраняване на традициите и историята на българската армия“, приета с РМС № 257/25.03.2021 година.

Програмата е публикувана на официалната страница на МОН, в рубриката „Програми и проекти“, Национални програми 2021 и включва два модула. Модул А) „Разработване на училищни проекти, свързани с изследване на историческото минало на българската армия, както и за тържествено отбелязване на Деня на храбростта и празника на Българската армия – 6 май“ на програмата е насочен към държавни и общински български училища, които през учебната 2021/2022 година ще провеждат обучение на ученици от VIII до X клас.

Документите за кандидатстване по модула, свалени от официалната страница на МОН, се подават в РУО – ……….. на хартиен носител в срок  до 45 дни след датата на одобрението на програмата – до 10.05.2021 г., включително.

Необходими документи:

  1. Придружително писмо от директора на училището.
  2. Формуляр за кандидатстване (по образец на МОН), с приложения.
  3. Решение на педагогическия съвет за кандидатстване на училището по Националната програма.
  4. Декларация (по образец).

Всяко училище може да кандидатства само с един проект по програмата. Максималният размер на един училищен проект е 3000 лв. Размерът на средствата, който се предоставя на класираните училища, не може да превишава посочената обща сума на бюджета от проектното предложение на съответното училище.
Вижте още:


1 юни-ден на детето-картички и покани
Ден на детето-1 юни
Ден на бащата-подарък за татко
Декорации от стари керемиди
Ден на народните будители – картички за изпращане
Игнажден
Именни дни-зимни празници
Картинки за картички-валентинки
Направете сами мартенички за подарък
Тодоровден- поздравителни картички
1 юни избери и изпрати картичка
Етикети за тетрадки и учебници
Снежинки в квилинг техника
Коледна украса
Маска за Хелоуин
Коледна картичка
Великденска Украса 3
Национално външно оценяване VII клас 2018/19 учебна година

Коментарите са затворени.