Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

Безплатни видеоуроци


Информация от Гугъл за ползване на безплатна облачна платформа.

Приложение: Информация от Гугъл

Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ /ДАБДП/, съвместно с образователната платформа Уча.се, са разработили видеоуроци по безопасност на движението по пътищата, подходящи за деца и младежи.

Те са публикувани на сайта на ДАБДП – „Интерактивни уроци“ и на интернет адреса на платформата.

Видеоуроците са публикувани в отделна категория и са достъпни на следния линк https://www.sars.gov.bg/deinost-na-dabpd/interaktivni-uroci/ . Също така са налични и в YouTube канала на агенция – StateAgency RoadSafety.

Всеки делничен ден от 13:15 часа, в рамките на 1 час, ефирът на Buglaria ON AIR ще се превръща в своеобразна класна стая, където учениците ще могат да продължат с учебните си часове в различните дисциплини. В понеделник и вторник ще бъдат излъчвани занятията за седмокласниците, на които предстоят кандидат-гимназиални изпити и външно оценяване, а в сряда – телевизионните уроци за учениците от 4-ти клас, на които също предстоят важни изпити в края на учебната година. Четвъртъците ще бъдат посветени на 1-ви, 2-ри и 3-ти клас, а уроците за 5-и и 6-и клас ще бъдат заложени в петъчната програма на телевизията. Излъчванията им ще се редуват, а дисциплините, които покриват образователните клипове, са Български език, Математика, Човекът и обществото, Човекът и природата, История и цивилизации, География и икономика, Литература.

Освен в ефира, за улеснение на децата, родителите им и учителите, уроците ще бъдат качени и онлайн на сайта на телевизията Bgonair.bg.

Министерството на образованието и науката (МОН) и Българското национално радио (БНР) обединяват своите усилия да подготвят, осъществят и разпространят подкаст уроци по музика в помощ на учениците от всички класове в общообразователните училища. Първите три са насочени към учениците от 1 до 3 клас.

Уроците може да намерите в подкаст-зоната на www.bnr.bg или на адрес:

https://soundcloud.com/bnrpodcasts/sets/nuesg4wqtt5v

До края на учебната 2019/2020 година издателство „Атласи“ предоставя безплатен достъп до всички свои онлайн продукти.
На интернет страницата на издателството https://www.atlasi.bg/

, са достъпни онлайн атласи с интерактивни географски и исторически карти, интерактивни упражнения и тестове по география и икономика и история и цивилизация/цивилизации за всички класове.Онлайн продуктите са създадени по действащите учебни програми.
Онлайн помагалата дават допълнителен електронен ресурс на учителите, учениците и родителите в подготовката и провеждането на дистанционния учебен процес.

Издателска група „Просвета“ предлага безплатни видеоуроци, заснети в рамките на инициативата „Учим онл@йн с учител“.

За учениците от I клас до VII клас уроците може да бъдат гледани на htt://www.prosveta.bg/uchim

За учениците от I клас до  X клас е осигурен безплатен достъп да електронните учебници на „Просвета“, които освен пълното учебно съдържание предлагат и огромни възможности за самостоятелна подготовка чрез видеофилми, аудиозаписи, интерактивни упражнения и тестове, които се намират на htt://www.e-prosveta.bg

Езикови задачи, езикови игри, видеоуроци, тестове, диктовки, езикови ресурси и учебни материали в помощ на учениците

Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките разпространява езикови задачи, езикови игри, видеоуроци, тестове, диктовки, езикови ресурси и учебни материали в помощ на учениците: http://ibl.bas.bg/opoznay-balgarskiya-ezik/

Езикови игри и езикови ресурси можете да намерите на следния адрес: http://www.ibl.bas.bg/resursi/

Видеоуроци и диктовки може да намерите на следните адреси: https://www.youtube.com/channel/UCSydkPfC9G2tA_J-6oMuuUA

http://ibl.bas.bg/napisanoto_ostava/

http://ibl.bas.bg/materiali-za-obutchenie/

Всички материали се разпространяват с лиценз Creative Commons Attribution 4.0. International Licence (CC BY 4.0).

Материалите са създадени в рамките на проект „Написаното остава. Пиши правилно!“ по програмите „Въвеждане на съвременни методи в образованието и работата с младите таланти /2017 – 2018/ и „Образование с наука“ / 2019 – 2020/ на Министерството на образованието и науката и Българската академия на науките.

Русенският университет е създал виртуална библиотека по иновационни образователни технологии в помощ на учителите, която е достъпна на адрес: http://ciot.uni-ruse.bg/virtualLibrary.html

В помощ на учителите – Виртуална библиотека по иновационни образователни технологии – Русенски университет
Вижте още:


Коментарите са затворени.