Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

Лесни Играчки от Щипки за ПранеОбикновените дървени щипки за пране са много добър материал, от който може лесно да си направите забавни играчки. Ако мама не ви позволи да вземете от нейните щипки, то може да си  купите комплект щипки от всеки супермаркет за около 1 лв. Продават се големи и малки щипки. По-лесно ще направите играчките, ако използвате  от големите щипки. Ако използвате стари щипки, единственото условие е да имат здрави пружинки. Освен щипки, са ви нужни: картон, боички, ножица и лепило. Като се ориентирате по картинката с готовите играчки, нарисувайте и изрежете частите на жабката, кита, акулата и яйцето. Нарисувайте и изрежете  пиленцето, мухата, рибките и корабчето, които тези лакомници са погълнали.  После внимателно залепете всяка картинка на съответното място на щипката. Животинките, които са налапали големите животни, залепвайте от вътрешната страна . Когато всичко засъхне добре, стиснете щипката и ще се види, че жабата е лапнала муха, китът-цял кораб, акулата- малки рибки, а от черупките на  пропукалото се яйце се излюпва пиленце.

Играчките на последния ред на картинката, макар че не крият нищо в себе си, но са не по-малко забавни, а  жълтите пиленца закрепете на купата с боядисаните великденски яйца.
Вижте още:


ПАЛЯЧО-АКРОБАТ
ПОДАРЪЦИ ЗА 8 МАРТ
Украса за елха
Моделиране със солено тесто
Календари 2012
Картинки от пластилин
Идеи за новата учебна година
Шаблони за апликации на коледни картички
Картичка за Свети Валентин
Изработване на пиленце с квилинг
Кончета от подръчни материали
Конче от слама или конци
Кутийка за подарък обувка
Картонена фигурка на стояща овца
Войничета от хартия
Фокус"Залепване на предмет за ръцете"
КАРТИЧКА ЗА ОСМИ МАРТ
Коледно Светещо Фенерче

Коментарите са затворени.