Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

Лесни Играчки от Щипки за Пране


Обикновените дървени щипки за пране са много добър материал, от който може лесно да си направите забавни играчки. Ако мама не ви позволи да вземете от нейните щипки, то може да си  купите комплект щипки от всеки супермаркет за около 1 лв. Продават се големи и малки щипки. По-лесно ще направите играчките, ако използвате  от големите щипки. Ако използвате стари щипки, единственото условие е да имат здрави пружинки. Освен щипки, са ви нужни: картон, боички, ножица и лепило. Като се ориентирате по картинката с готовите играчки, нарисувайте и изрежете частите на жабката, кита, акулата и яйцето. Нарисувайте и изрежете  пиленцето, мухата, рибките и корабчето, които тези лакомници са погълнали.  После внимателно залепете всяка картинка на съответното място на щипката. Животинките, които са налапали големите животни, залепвайте от вътрешната страна . Когато всичко засъхне добре, стиснете щипката и ще се види, че жабата е лапнала муха, китът-цял кораб, акулата- малки рибки, а от черупките на  пропукалото се яйце се излюпва пиленце.

Играчките на последния ред на картинката, макар че не крият нищо в себе си, но са не по-малко забавни, а  жълтите пиленца закрепете на купата с боядисаните великденски яйца.
Вижте още:


БЕЗМОТОРЕН САМОЛЕТ ОТ ОБРЪЧИ
ТАНЦУВАЩО КУЧЕНЦЕ
КЪЩИЧКА И ХРАНИЛКА ЗА ПТИЦИ
Денят на бащата-картички -за изпращане,принтиране и оцветяване
Коледа-занимавки
Коледни подаръци за деца
Картинки от пластилин
Моделирайте морето с риби и моряче
Коледна украса-зимни къщички
Шаблони за апликации на коледни картички
Великденска украса
Картонено човече
Мишле от балон
Моливник-замък
Конче от картон
Картонена фигурка на стояща овца
Пиленце за великденска украса
Великденска Украса

Коментарите са затворени.