Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

Лесни Играчки от Щипки за Пране


Обикновените дървени щипки за пране са много добър материал, от който може лесно да си направите забавни играчки. Ако мама не ви позволи да вземете от нейните щипки, то може да си  купите комплект щипки от всеки супермаркет за около 1 лв. Продават се големи и малки щипки. По-лесно ще направите играчките, ако използвате  от големите щипки. Ако използвате стари щипки, единственото условие е да имат здрави пружинки. Освен щипки, са ви нужни: картон, боички, ножица и лепило. Като се ориентирате по картинката с готовите играчки, нарисувайте и изрежете частите на жабката, кита, акулата и яйцето. Нарисувайте и изрежете  пиленцето, мухата, рибките и корабчето, които тези лакомници са погълнали.  После внимателно залепете всяка картинка на съответното място на щипката. Животинките, които са налапали големите животни, залепвайте от вътрешната страна . Когато всичко засъхне добре, стиснете щипката и ще се види, че жабата е лапнала муха, китът-цял кораб, акулата- малки рибки, а от черупките на  пропукалото се яйце се излюпва пиленце.

Играчките на последния ред на картинката, макар че не крият нищо в себе си, но са не по-малко забавни, а  жълтите пиленца закрепете на купата с боядисаните великденски яйца.
Вижте още:


НЕПАДАЩО ЧОВЕЧЕ
Ден на бащата-подложки за чаши-подарък за татко
Игра "Вълшебна торбичка"
Загадките на окото-послеобрази
Великденски детски игри
Картинки от пластилин
Картичка за Свети Валентин
Пъзели за принтиране
Пъзели за принтиране
Поставка за яйце
Модели и схеми на животинки в квилингтехника
Картонен модел на Порше 911
Конче от слама или конци
Геометрични форми
Птички от рула от тоалетна хартия
Картонена играчка заек
Летни занимавки за момичета
Направи Сам Кутийка за Подарък - Обувка

Коментарите са затворени.