Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

Летни занимавки за деца


Македо

В началото на нашия век австралийският специалист по промишлен дизайн Пол Джъстин създаде принципно нова играчка-творческият екологичен конструктор „Македо”. Той много бързо завладя сърцата на милиони малки „конструктори и изобретатели”от целият свят. Често наричат”Македо” „Лего от ново поколение”. Всъщност „Македо” съдържа само комплект от режещи пластмасови, безопасни за децата, инструменти и скрепителни елементи като панти и клипсове. В комплекта може да се съдържат насочващи инструкции, картинки и стикери за построяване от подръчни отпадъчни материали на различни модели на машини, сгради или животни. С пластмасовите трион и  дрелка децата могат да разрязват картон и велпапе от кутии и кашони и да пробиват отвори в отрязаните плоскости, в картонени или пластмасови съдове за еднократна употреба. После тези части се свързват с клипсове и панти, така че вратите и прозорците на къщите и колите  да се отварят и затварят, покривите на сградите да се съединяват със стените под наклон и т.н. Комплектите не съдържат   градивните  материали за моделите и това е главната им идея- строителните материали са навсякъде около нас. Вместо да изхвърляме многобройните опаковки от храна, уреди и мебели, от тях могат да се създават играчки, каквито въображението и интересите на децата подскажат.

Но дори и да  нямате „Македо” можете да строите и конструирате без проблеми. Може да използвате залепващи ленти и лепило или от старите метални конструктори на татко да използвате многообразните винтове и гайки, планки и ъгли с кръгли отвори за  да съединявате частите на моделите. Майсторете и творете каквото поискате! Върху създадените от вас магазини, къщи, коли, динозаври и какво ли още не, може да рисувате с пастели, флумастри, водни и акрилни бои и те да станат весели и красиви. Няма нищо по-вълнуващо от това да играете с играчки, които сте направили сами, с вашите  ум и ръце, а когато ви омръзнат, просто ги разглобете и направете нещо ново. Ето някои идеи:
Вижте още:


СЕМЕЙНА ИГРА-ИГРА НА ТОЧКИ
1 юни-ден на детето-картички и покани
Водна турбина
Ден на бащата-рамка от макарони-подарък за татко
Килимче за баня от полиетиленови торбички
Етикети за тетрадки и учебници-принтирай!
Крава от руло тоалетна хартия
Кума Лиса от картон
Забавни пликчета за писъмца и покани
Самолетче от щипка и сладоледени клечки
Картичка за Свети Валентин
Облечи хартиените кукли
Великденска картичка
Картонено човече
Ръкоделие за деца-чантичка
Коледна картичка
Войничета от хартия
Какво да Направим от Кутии за Мляко и Сок

Коментарите са затворени.