Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

РАЗВИВАЩИ ИГРИ ЗА ДЕЦА В НАЧАЛЕН ЕТАП НА ОБРАЗОВАНИЕРАЗВИВАЩИ ИГРИ ЗА ДЕЦА В НАЧАЛЕН ЕТАП НА ОБРАЗОВАНИЕ

1.ЗАБРАНЕНА ДУМА

Участват най-малко три деца.Едното ръководи играта. Задачата е кратко описание на случка по зададена тема или отговори на въпроси-( Примерни теми:. „Къде ходи през лятната ваканция?”,”Какъв филм гледа напоследък?”, ”За какво се разказва в книгата, която най-много ти харесва? и т.н.) .Преди да започнат участниците, водещият определя забранената дума- например „има”, „бях”,”ходих” и т.н. Участниците трябва да я избягват в своите разказчета или отговори на зададените от водещият въпроси. Водещият се стреми играта да върви в бързо темпо. Който сгреши-изгаря.

2.КАКВО Е ПРОМЕНЕНО?

Участват най-малко три деца.Едното ръководи играта.На масата се подреждат десетина дребни предмета( моливи,картинки,играчки и др.). На всеки участник се дава възможност да ги гледа 30 секунди ( децата броят до 30) и запомни разположението на предметите.Веднага след това водещият покрива предметите с кърпа или вестник. Играчът се обръща с гръб и водещият променя местата на 3-4 от предметите. Тогава играчът трябва да се обърне с лице към тях и пак за 30 секунди да посочи, кои предмети са променили мястото си.За всяко познаване печели по една точка.Когато при същите условия се изредят всички играчи, играта може да продължи с подреждане на други предмети.Печели този, който събере най-много точки.
Вижте още:


Коментарите са затворени.