Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

Идеи за новата учебна годинаВключете в подготовката за новата учебна година, освен пазаруването, и малко лична творчество и сръчност:

1.Може да направите интересно облекло за учебник, като намажете обикновена амбалажна хартия с лепило и върху нея направите колаж от наредени едно до друго парченца от полиестерна коприна с различна форма.

2.За да не ровите дълго из чантата за линията, моливите и химикалката, опънете разноцветни ластици върху твърдата корица на някоя тетрадка или учебник. Поставяйте помагалата под ластиците и те няма да падат и се губят.

3.Ако обвиете учебника в два пласта хартия, като горният е по тесен, ще се образува джоб, където може да пазите бележки и други важни за вас неща.

4.Вместо да обвивате тетрадките с твърди корици изцяло с хартия, апликирайте върху кориците форми и картинки, каквито желаете.

5. Интересен моливник, който да стои на ученическото бюро става от добре измита стара четка за дрехи с твърд косъм. Така химикалките, моливите и четките за рисуване ще са подредени и лесни за достъп.

6.Ако искате да зарадвате първокласници или други малки ученици, оформете капачките на химикалките или моливите като куклички. За моливите може да използвате капачки от стари флумастери. Нужни са ви малка рибарска корда, малко тел, конци за косата и мъниста.

Вижте още предложения и идеи, които да осъществите в подготовката за новата учебна година:

Поздравителни картички за първокласници

Писмо до първокласник

Поздравителни картички за новата учебна година

Поздравителни картички за детски учителки

Оцвети картичка за любимите учители

Покани за откриване на новата учебна година

Поздравителни картички за първокласници, учители и всички ученици

Стихотворения за първокласници

Ще имате първокласник? Подгответе се!

Плетени несесери за моливи

Украса на тетрадки и учебници

Облекло за тетрадка

Подаръци за новата учебна година
Вижте още:


Изпратете своя коментар за: "Идеи за новата учебна година"