Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

Направете моливници за подарък на ученициПървият моливник“Франклин“ се прави от картоненият цилиндър от руло тоалетна хартия.Вземете цилиндъра, поставете го върху картон( може да е и от картонена кутия на бонбони или друга) и очертайте кръг за дъното на моливника. Изрежете около очертания кръг  с един сантиметър по-голям и направете на пет-шест места напречни разрези до линията на кръга. Подгънете по очертания кръг, намажете подгъната ивица и залепете дъното на моливника. Принтирайте частите на Франклин-в цветен или в черно-бял вариант.Ако е черно-бял, оцветете ги с моливи, флумастри или боички.Изрежете ги и залепете , както се вижда на картинката.

Вторият моливник е направен от празна алуминиева консервна кутия.Внимавайте да е гладък горният ръб. Боядисайте кутията с бяла боя-блажна или акрилна и след като изсъхне добре, с бяло лепило налепете различни по форма макарони, които сте оцветили със спрей или четка.Лепете бавно, не слагайте много лепило на макаронките, за да не се хлъзгат надолу и леко ги притискайте, докато засъхнат. Накрая може да лакирате цялата кутия с прозрачен лак.
Вижте още:


АВТОМОБИЛНО СЪСТЕЗАНИЕ
Картинки за оцветяване за момичета
ЕКОЛОГИЧНО,ИКОНОМИЧНО,ПРАКТИЧНО
Картинки за оцветяване-ферма-птици
Рататуи-картинки за отпечатване и оцветяване
Мода-картинки за момичета
Гормити – картинки за оцветяване
Коледа-оцвети
Кутийка-зайче
Направи си сам въртележка
Картинки за оцветяване Гарфилд
Свети Валентин-кошнички за подарък
Геометрични тела
Мишле от балон
Рози от есенни листа
Кукла куче от чорапче
Войничета от хартия
3 - d Квилинг

Изпратете своя коментар за: "Направете моливници за подарък на ученици"