Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

Направете моливници за подарък на ученици


Първият моливник“Франклин“ се прави от картоненият цилиндър от руло тоалетна хартия.Вземете цилиндъра, поставете го върху картон( може да е и от картонена кутия на бонбони или друга) и очертайте кръг за дъното на моливника. Изрежете около очертания кръг  с един сантиметър по-голям и направете на пет-шест места напречни разрези до линията на кръга. Подгънете по очертания кръг, намажете подгъната ивица и залепете дъното на моливника. Принтирайте частите на Франклин-в цветен или в черно-бял вариант.Ако е черно-бял, оцветете ги с моливи, флумастри или боички.Изрежете ги и залепете , както се вижда на картинката.

Вторият моливник е направен от празна алуминиева консервна кутия.Внимавайте да е гладък горният ръб. Боядисайте кутията с бяла боя-блажна или акрилна и след като изсъхне добре, с бяло лепило налепете различни по форма макарони, които сте оцветили със спрей или четка.Лепете бавно, не слагайте много лепило на макаронките, за да не се хлъзгат надолу и леко ги притискайте, докато засъхнат. Накрая може да лакирате цялата кутия с прозрачен лак.
Вижте още:


БЕЗМОТОРЕН САМОЛЕТ ОТ ОБРЪЧИ
ДВИЖЕЩО СЕ ЧОВЕЧЕ
ЗА 10 МИНУТИ -ОТ СТАРО-НОВО
Спайдърмен – картинки за оцветяване
Ден на бащата-подарък за татко
Братц
В детската градина - картинки за оцветяване
Седмична учебна програма за ученици
Природни бедствия и катастрофи-картинки за оцветяване
Фея на зъбките
Самолетче от щипка и сладоледени клечки
Шаблони за апликации на коледни картички
Геометрични фигури
Английски ръкописни букви
Модел на кораб
Хранилка за пеперуди
Летни занимавки за момичета
Коледен Пъзел за Отпечатване

Изпратете своя коментар за: "Направете моливници за подарък на ученици"