Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

Направете моливници за подарък на ученици


Първият моливник“Франклин“ се прави от картоненият цилиндър от руло тоалетна хартия.Вземете цилиндъра, поставете го върху картон( може да е и от картонена кутия на бонбони или друга) и очертайте кръг за дъното на моливника. Изрежете около очертания кръг  с един сантиметър по-голям и направете на пет-шест места напречни разрези до линията на кръга. Подгънете по очертания кръг, намажете подгъната ивица и залепете дъното на моливника. Принтирайте частите на Франклин-в цветен или в черно-бял вариант.Ако е черно-бял, оцветете ги с моливи, флумастри или боички.Изрежете ги и залепете , както се вижда на картинката.

Вторият моливник е направен от празна алуминиева консервна кутия.Внимавайте да е гладък горният ръб. Боядисайте кутията с бяла боя-блажна или акрилна и след като изсъхне добре, с бяло лепило налепете различни по форма макарони, които сте оцветили със спрей или четка.Лепете бавно, не слагайте много лепило на макаронките, за да не се хлъзгат надолу и леко ги притискайте, докато засъхнат. Накрая може да лакирате цялата кутия с прозрачен лак.
Вижте още:


Картинки за оцветяване за момичета
Свържи точките – картинки за оцветяване
Еньовден,празник на билките-картички
Мотори-картинки за оцветяване
Стихотворения за животни
Английска азбука
Франклин
Етикети за тетрадки и учебници
Картинки за оцветяване-отново на училище
Етикети за шкафчета - животни
Фея на зъбките
Облечи моделите
Великденски кошнички
Мъпети от дървени лъжици
Животни от джунглата квилинг
Хранилка за пеперуди
КАРТИЧКА ЗА ОСМИ МАРТ
Картинки за Хелоуин

Изпратете своя коментар за: "Направете моливници за подарък на ученици"