Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

Великденски детски игри1.Тука има , тука няма

На масата се нареждат толкова непрозрачни чашки обърнати с дъното нагоре, колкото са децата и с приплъзване ръководителят на играта ги размества.Под някои от чашките има яйце, под други -не. Всяко дете  си избира чашка и печели или- не по едно яйце. Така играта се повтаря няколко пъти.Победител е този, който е събрал най-много яйца.

2.Търкаляне на яйце

Направете от картон наклонена пързалка за яйцата.Поставете я на равно място и около нея наредете яйца или лакомства.Всяко дете пуска яйцето си по пързалката.Детето  печели това, до което се докосне яйцето му при търкалянето, след като слезе  от пързалката.

3.Търсене на яйца

Играе се индивидуално или отборно взависимост от броя на децата.Ръководителят на играта скрива яйца на различни места в дома, двора  или градината.    По даден знак децата тръгват да търсят яйцата. Печели този участник ли отбор, който намери повече яйца за определеното време.

4. Бияч(борец)

Децата чукат яйцата си по двойки, после оцелелите по между си, докато се излъчи яйцето, което остава здраво.То е бореца и притежателят му победител.

5.Бягане с  яйца
На всяко дете се дава лъжицаы в която да постави яйцето си.Всички се нареждат в една линия и по даден знак тичат до определено място.Печели този, който стигне пръв без да изтърве яйцето си.

6. Въртене на яйце

По даден знак всички деца завъртат яйцата си на масата.Печели този, чието яйце се върти най-дълго
Вижте още:


АВТОМОБИЛНО СЪСТЕЗАНИЕ
МАДОНА
24 май-поздравителни картички
Въртяща се от вятъра играчка
Стихотворения за 3 март
ЛАЗАРОВДЕН И ЦВЕТНИЦА
Игра ракета
1 юни избери и изпрати картичка
Играчки от хартия
Модел на "Алфа-Ромео"
Фигури на домашни животни
Гримиране за Хелоуин
Шаблони за апликация коледни картички
Картонен модел на бус
Снежна сфера
Фокус"Залепване на предмет за ръцете"
Учебен календар за 2015/16 г. - IX-XII клас
Какво да Направим от Кутии за Мляко и Сок

Коментари за: "Великденски детски игри" (1)

  1. Браво! Страхотни игри! Страхотни игри сте подбрали!

Изпратете своя коментар за: "Великденски детски игри"