Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

Великденски детски игри1.Тука има , тука няма

На масата се нареждат толкова непрозрачни чашки обърнати с дъното нагоре, колкото са децата и с приплъзване ръководителят на играта ги размества.Под някои от чашките има яйце, под други -не. Всяко дете  си избира чашка и печели или- не по едно яйце. Така играта се повтаря няколко пъти.Победител е този, който е събрал най-много яйца.

2.Търкаляне на яйце

Направете от картон наклонена пързалка за яйцата.Поставете я на равно място и около нея наредете яйца или лакомства.Всяко дете пуска яйцето си по пързалката.Детето  печели това, до което се докосне яйцето му при търкалянето, след като слезе  от пързалката.

3.Търсене на яйца

Играе се индивидуално или отборно в зависимост от броя на децата.Ръководителят на играта скрива яйца на различни места в дома, двора  или градината.    По даден знак децата тръгват да търсят яйцата. Печели този участник ли отбор, който намери повече яйца за определеното време.

4. Бияч(борец)

Децата чукат яйцата си по двойки, после оцелелите по между си, докато се излъчи яйцето, което остава здраво.То е бореца и притежателят му победител.

5.Бягане с  яйца
На всяко дете се дава лъжица,  в която да постави яйцето си. Всички се нареждат в една линия и по даден знак тичат до определено място. Печели този, който стигне пръв без да изтърве яйцето си.

6. Въртене на яйце

По даден знак всички деца завъртат яйцата си на масата.Печели този, чието яйце се върти най-дълго
Вижте още:


Еньовден,празник на билките-картички
Детски рождени дни-картички за изпращане
Геометрична главоблъсканица
Игра "Вълшебна торбичка"
Поздравителни картички за Коледа и Нова година
Намери половинката
ТРЕТИ МАРТ – поздравителни картички
Крава от руло тоалетна хартия
Текстове на любими детски песни
Картонено домино
Поздравителни картички за 8 декември
Диви животни от картон
Направи картички за Първа пролет
Празник на здравния работник
Конче от картон
Хартиена кукла
Колекция от състезателни колички
Летни занимавки за деца

Изпратете своя коментар за: "Великденски детски игри"