Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

Архив за ‘Сръчни ръце’ Категория
Апликация петле

Апликация петле

Много лесно може да направите апликация на петле за великденска украса. Очертайте внимателно лявата си ръка  с широко разперени пръсти и ще получите тялото на петлето. После отпечатайте по шаблона краката, гребена,менгушите  и човката и ги оцветете, или направо ги нарисувайте сами.

Модели на 3-d квилинг

Модели на 3-d квилинг

Кутийка за подарък обувка

Кутийка за подарък обувка

Отпечатайте, оцветете и залепете, като спазвате съвпадането на черните точки, тези сладки бебешки обувки- кутийки. В тях може да поднесете дребни подаръци или бонбони. Може да ги изрежете по шаблона и от шарена хартия и тогава няма нужда ги оцветявате.

Схеми на бродерии за деца

Схеми на бродерии за деца

Мили момичета, след по-малко от месец ще дойде Осми март-празникът на мама.Искате ли да я изненадате с неочакван подарък? Изберете си някоя от схемите и я избродирайте с кръстат бод  върху кърпичка, шалче, ръкавици, възглавничка или някакъв друг подходящ предмет, който искате да подарите на мама. Знайте, че за нея  няма по-ценен   подарък, от [...]

Животни от джунглата квилинг

Животни от джунглата квилинг

Кутийки за подаръци

Кутийки за подаръци

Изберете си модел кутийка,принтирайте картинката, изрежете и залепете. Кутийките са подходящи за малки подаръчета за Свети Валентин,8 март или рожден ден.

Модели за валентинки

Модели за валентинки

Изрежете от цветна хартия подходящи по размер сърца и апликирайте различни животни по дадените модели. Така може да направите оригинални поздравителни картички-валентинки.

Валентинки

Валентинки

За да изработите валентинки-  триизмерни сърца, принтирайте картинките, изрежете ги, срежете по пунктирната( прекъснатата) линия и сглобете две по две.Ако използвате чернобелия вариант, първо ги оцветете.

Валентинки

Валентинки

Принтирайте дадените шаблони,оцветете , изрежете  и направете красиви и оригинални картички – валентинки за приятелите,мама, татко и любимите учители.

Апликация с геометрични фигури

Апликация с геометрични фигури

Принтирайте и изрежете геометричните фигури и ги залепете , за да получите къщичка и глава на панда.