Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

Статии с етикет ‘рязане и лепене’
Кутийка за подарък обувка

Кутийка за подарък обувка

Отпечатайте, оцветете и залепете, като спазвате съвпадането на черните точки, тези сладки бебешки обувки- кутийки. В тях може да поднесете дребни подаръци или бонбони. Може да ги изрежете по шаблона и от шарена хартия и тогава няма нужда ги оцветявате.

Валентинка

Валентинка

Ако искате да зарадвате мама и татко за празника на Свети Валентин ,  изработете и им  подарете валентинка -къщичката на влюбените птички.Принтирайте двата листа в цветен или черно-бял вариант. Оцветете, ако е необходимо, изрежете и залепете елементите на валентинката.

Направи си благороднически герб

Направи си благороднически герб

Създайте си собствен благороднически герб по подобие на дадения. Принтирайте щита и картинката с различни рицарски символи. Оцветете, изрежете, комбинирайте каквито желаете елементи и ги залепете върху щита. Измислете си и девиз и го напишете.Отпечатайте лист за писмо , какъвто си изберете и напишете писмо до любимата принцеса или принц.

Украса за елха - къщички

Украса за елха – къщички

Кликнете върху картинката, за да може да я принтирате!

Коледна картичка

Коледна картичка

Отпечатайте, изрежете, оцветете и залепете крилата на вратата и коледните венци.

Моделиране на тиква

Моделиране на тиква

През есента  като малки слънца греят узрелите тикви. Тази оригинална тиква може да направите от няколко стари списания. Върху корицата очертайте полуелипса с правата линия до корицата на списанието. Изрежете целите  списания по кривата линия, без да ги разтваряте. Сега ги залепете едно към друго в кръг, като долната корица на първото залепите за горната [...]

Кутийка за подарък-обувка

Кутийка за подарък-обувка

Дори и скромният подарък носи радост, ако е подготвен с любов и старание и поднесен в оригинална и красива опаковка. Такава опаковка може да направите като принтирате шаблона на хартиената обувка, изрежете , оцветите и сглобите. Може да отпечатате шаблона направо  върху цветна хартия. Не забравяйте да навървите и вържете връзките на „обувката“.

Модел  на Великата китайска стена

Модел на Великата китайска стена

Великата китайска стена е съоръжение надживяло времето си и  се вижда дори от космоса.