Сайт за любознателни деца – достъпно и разбираемо обяснение на явленията в природата и научните закони под формата на игра

Статии с етикет ‘Коледна украса’
Красиви Елхички от Хартия

Красиви Елхички от Хартия

Отпечатайте два пъти шаблона за елхичките. Изрежете ги, после срежете по оста (червената линия) елхичките от първата картинка от върха до центъра, а тези от втората картинка – от центъра до края долу.  Сглобете елхичките, като нахлузите втората картинка на всяка елхичка върху първата кръстовидно. Така ще имате две различни по размер ефирни бели елхички [...]

Дядо Коледа от Картон

Дядо Коледа от Картон

Отпечатайте картинката(най-добре на цветен принтер), изрежете и залепете частите по указанията и ще имате оригинална и забавна картонена фигурка на Дядо Коледа, с която да попълните коледната украса на класната стая или дома.

Играчка от картон Дядо Коледа

Играчка от картон Дядо Коледа

Ангелчета

Ангелчета

Ангелите са предвестници за раждането на Христос и трябва да ги има във всяка коледна украса.Отпечатайте изображенията, изрежете по плътните линии и прегънете по прекъснатите. Залепете тънки връвчици и ги окачете на елхата, на прозореца или на стените на стаята. Ако искате с тях да украсите коледни картички, намалете големината на картинките при отпечатване.

Шаблони за изрязване коледна украса

Шаблони за изрязване коледна украса

Принтирайте картинките,прегънете листа по средата на две и изрежете коледните фигурки.

Украса за елха - къщички

Украса за елха – къщички

Кликнете върху картинката, за да може да я принтирате!

Играчка за елха

Играчка за елха

Украшение за елха

Украшение за елха

Отпечатайте и изрежете частите на елховата играчка.Първо залепете основната част на играчката  като конус. След това белият пръстен на дъното, промушете конеца за връзване  и накрая залепете синьото кръгче на дъното.

Коледна украса

Коледна украса

За елхичката използвайте конусовидна картонена основа, върху която да залепите квилинг орнаментите. За висящите абажури използвайте дантелени подложки за чаши и чинийки от хартия.

Снежинки в квилинг техника

Снежинки в квилинг техника

Коледни декорации

Коледни декорации

От останали парчета плат и конци  или от  умалели на децата дрешки може да направите с тяхна помощ свежи и забавни коледни декорации за дома.Така у децата се развиват сръчност и естетика, но и се възпитава екологично отношение към природата-да се използват повторно материалите,в производството на  които са вложени много енергия, суровини и труд.

Снежинки

Снежинки

Снежинките,залепени на прозорците,стените или върху опаковките на подаръците, са неотменима част от коледната украса и настроение.От достатъчно на брой еднакви снежинки-бели или цветни, може да си направите гирлянди.Първо залепете(или съединете с телбод) в центъра снежинките две по две.След това съединявайте така:Втората снежинка от първата двойка залепете (или съединете с телбод) на 3-4 места по края [...]